Конференция

"IT Career" 2017

Използвай шанса да се запознаете

с други като вас

Откриите нови технологии и

най-добри практики

    До събитието остават

Месеца

Дни

Часа

Минути

Твоето IT кариерно развитие започва тук и сега!


Представете си: отивате на интервю за работа и има само двама кандидати – вие и един робот. Роботът “цял живот” е правил само това, което изисква позицията, а вие – сега започвате. Роботът, също така се поддържа лесно, не пуши, не пие, не се разболява, не си почива, никога не е в лошо настроение, не прави грешки и не мрънка!

Тази “постановка” все повече се превръща в реалност. Иновацията в технологиите имат и друга, “тъмна страна”, която остава невидима. Това е реалността, която ежедневно „уволнява“ хиляди хора, чиято работа вече е изцяло автоматизирана, а те се оказват ненужни. Ако не виждате как роботите могат да заменят човека в почти всяка една професия, то вероятно ви липсва въображение. Конкуренцията на пазара на труда тепърва ще се засилва!

Как да стана конкурентно способен в сравнение с робот?

Лесно е! Човек винаги може да победи и надхитри машината, това не се случва само по филмите. Кой е по-силен: Вие или телефонът Ви зареден с няколко приложения? Колкото и “по-умни” от нас да бъдат роботите на бъдещето, сложните човешки връзки дават възможността за адаптиране и преодоляване на всяка една екстремна ситуация, в продължение на десетки години. За да сме конкурентни спрямо робот, трябва да гледаме смело към бъдещето и да действаме целесъобразно.

“Бъдещето е СЕГА!”

Никога в човешката история тази фраза не е имала подобно звучене и смисъл, както през 2017! Роботите са факт и все повече хора губят работата си, защото задължението им вече може да се автоматизира.

Замисляли ли сте се с колко машини, роботи и автоматизирани софтуери се сблъсквате ежедневно в работата и живота ? А така ли беше и преди 10-15 години ?... Не ? Именно!

Масовото ползване на роботи от бизнеса представлява едно контролирано “модерно робство”, в което много хора ще останат без доход, а професията им – ненужна. Уверете се, че НЕ попадате в тази група докато е време! Тези, които се адаптират днес ще очакват бъдещето с истинско нетърпение, защото ще знаят от какво има нужда то.

От какво ще има нужда бъдещето?

За да “надхитрим бъдещето” трябва много конкретно да се замислим за заобикалящата ни среда. Ето къде бизнесът изпитва затруднения що се отнася до пазара на труда, тези отрасли ще са сред първите роботизирани:
• Високорискови професии
• Професии, включващи еднотипно повтарящи се действия, които лесно могат да бъдат автомазирани.
• Професии, включващи чести случаи на затруднения, породени от човешка грешка или намеса.
• Професии, за които трудно се намират добре обучени кадри.
• Нискоквалифицирана, евтина работна ръка за лека или сезонна работа и др.

Определени отрасли ще са първите, които ще се сдобият с автоматиизрани машини, които ще се справят по-добре от повечето хора на сегашната им работа. Време е за размисъл! Време е за преквалификация, 2017 е годината за промяна на много хора, а тя все още не е свършила!

След колко време ще се роботизира IT сектора?

Причината да се насочим към “IT конференции и обучения” е, че това е един от отраслите, който не само вече се развива със страхотни темпове в България, но също така е и един от секторите на бъдещето, които са трудни за роботизиране.

Защо?

Именно този е сектора в който винаги ще съществуват фактори като мисъл, креативност и емоция. Машината не може да бъде креативна. Нейната цел е да възпроизведе предварително подготвени задачи и процеси, които имат строго зададени параметри. Но това е изпълнение, а не креативност.

Те не изпитват и емоция. Машините не са обвързани с проблемите и препятствията, които хората изпитват всеки ден. “IT сектора” е сектор, изцяло насочен към хората и решаването на техните проблеми. А машините не са хора, те могат да свършат нашата работа по-бързо, по-добре и по-качествено от нас, но докато “мозъците” им са направени от платки - ние сме по-силни и винаги ще бъдем!

Точно затова решихме да създадем проекта “AllTech” – за да помагаме на обикновените хора, които искат да бъдат една крачка в бъдещето, готови за голямата промяна и новите предизвикателства.

Времето тече бързо, докато човечеството с нетърпение чака появата на “Изкуствен Интелект”, паралелно с това никой не обръща внимание какво точно ще се случи с пазарната икономика, след като това стане реалност.

Задайте си тези въпроси сега и ако вашата професия попада в списъка с потенциално-автоматизирани професии, то май е време за действие!

AllTech е технологична конференция за млади таланти, студенти и ентусиасти желаещи да започнат кариера в IT индустрията. Събитието дава възможност на всички желаещи да придобият полезни знания за кариерно развитие в силно конкурентния IT сектор. Посетете конференцията, за да подобрите и надградите знанията си и за да не се притеснявате в бъдеще, когато на интервюто ви за работа се появи и робот или самият интервюиращ е такъв.

Дата и място на провеждане: 25-ти ноември, Хотел Диана 3 – конферентна зала гр. София, ул. Тинтява №29 

Начало: 09:00

Запиши се
    Сребърни партньори

Местоположение

25 ноември: 09:00 ч. - 17:00 ч

  • Местоположение