Кои ще са 10-те най-добре платени IT професии в следващите 5-10 години?

  • 20/09/2017

Ако плануваш кариера в IT сектора, тази статия ще ти даде добър ориентир за професиите, които си струва да избереш днес! IT индустрията предлага едни от най-високо платените професии на пазара на труда през 2017. Най-често заплатата се определя от годините опит и усвоените технологии. Но какво е заплащането в IT индустрията и коя професия е най-подходяща за мен? Това са въпросите пред всеки който започва своята кариера. Подготвили сме кратко описание на 10-те най-високо платени професии в IT индустрията:

Инженер продажби

Средна месечна заплата нетна заплата: 2600 лева

Инженерите които се занимават с продажби отговорят за консултирането на клиентите при изготвянето на технически оферти и договори. От мотивацията на инженера отговарящ за продажбите зависят финансовите резултати на компанията.

Администратор на бази данни

Средна месечна заплата нетна заплата: 4000 лева

Базите данни са сред най-важните неща за всяка компания. Бизнес процесите в компаниите обикновено се градят върху софтуери за управление на бизнеса който използват бази данни за съхранение на информация. Правилното управление на базите данни от администраторите е много важно за компаниите, тъйкато когато базите данни не работят работата в организацията спира.

Инженер по компютърен хардуер

Средна месечна заплата нетна заплата: 3500 лева

Тази професия включва проектиране на компютърни системи, контролери за автоматизация на процеси и много други. От изключителна важност е владеенето на език за програмиране на ниско ниво и познания по електроника.

Мениджър качествен контрол

Средна месечна заплата нетна заплата: 4200 лева

Всички продукти преди да стигнат до потребителите трябва да бъдат тествани за дефекти. Мениджърът за качеството трябва да ръководи екип от тестери които да имат познанията за правилното тестване на продукта.

Аналитичен мениджър

Средна месечна заплата нетна заплата: 4800 лева

Аналитичния мениджър подготвя бизнес анализи, които да помагат на компанията да измери успеха си и да предвиди нуждите си. От прогнозите върху пазара зависи бъдещето планиране на компанията.

Софтуерен инженер

Средна месечна заплата нетна заплата: 5000 лева

Програмирането е една от най-перспективните професии в индустрията. Търсенето на обучени програмисти с богат опит на пазара на труда е много високо. Технологичните компании са готови да инвестират много потенциални кадри под формата на обучения и високи заплати.

Продуктов мениджър

Средна месечна заплата нетна заплата: 5400 лева

Продуктовият мениджър ръководи екипи който отговарят за разработването на продукт и неговата продажба на пазара. Работата изисква координация между много екипи и отдели в компанията, така и извън нея

IT мениджър

Средна месечна заплата нетна заплата: 5500 лева

За тази позиция се изискват лични качества в управлението на хора и собствен иновативен подход. Достигането до тази позиция изисква познания по програмиране, писане на скриптове, работа с операционни системи и обширен опит със софтуерни инструменти. За успешния мениджър е важно и управлението на поверените корпоративни ресурси и лидерски умения.

Мениджър разработка на софтуер

Средна месечна заплата нетна заплата: 5700 лева

Мениджърът отговарящ за разработката на софтуер трябва да има лидерски и комуникативни умения за да менажира екип от програмисти. За тази позиция се изискват знания и опит с езици за програмиране, така и знания за работа със софтуерни инструменти.

Софтуерен архитект

Средна месечна заплата нетна заплата: 6000 лева

Работата на софтуерния архитект е да проектира цялостна концепция за завършено софтуерно решение на базата на изискванията от клиента. За тази позиция се изискват доста практически и теоретични знания както и обширен опит със софтуерни инструменти. За да достигнете до тази позиция трябва да имате дълги години опит в програмирането за да изградите обширни познания в технологиите.

Ако мислите за кариерно развитие или преквалификация, Ви каним на 25тх Октомври 2017, в конферентната зала на х-л Диана 3 (ул. Тинтява 29, гр. София) от 08:00 на конференцията, която организираме за Вас “IT Career – 2017”. На нея ще можете да се запознаете с най-новите тенденции, както от техническа така и от социална гледна точка.

>> За повече информация и записване, НАТИСНЕТЕ ТУК!

Започваме ново събитие

  • 20/09/2017

Скъпи приятели, започваме усилена подготовка за нашия най-нов проект - конференция за млади таланти. Очаква ни много организационна работа с бързи темпове, но сме сигурни, че ще се справим.

Подготвили сме интересни теми като се надяваме да бъдат интересни за нашите гости които искат да развият знания и умения в сферата на IT. Ще имате възможност да научите много как да направите правилно вашите първи професионални стъпки, как да израстнете във вашата кариера с екип от IT специалисти.

Hardwarebg.com става медиен партньор на AllTech

  • 30/09/2017

Hardwarebg.com с удоволствие прие поканата да бъде медиен партньор на конференцията организирана от AllTech.bg. Форумът на Hardwarebg.com е най-голямата IT общност в страната с повече от 5000 активни членове с интереси в хардуера и софтуера.

IMG IT Academy – от теория към практика

  • 30/09/2017

Интересът към ИТ професиите расте с всеки изминал ден. Все повече ентусиасти се появяват с желание за блестяща кариера и добри доходи в тази област. Проблемът идва, когато очакванията на работодателя не се оправдаят – повечето млади специалисти нямат опит в сферата и специфични умения. Така подборът на кадри става сложен процес с постоянно търсене на опитни експерти. Едно добро решение за кандидатите е да запишат практически курс, в който да развият уменията си и да работят върху реални казуси.

В Пловдив известна ИТ академия е IMG IT Academy. Обученията са разделени в няколко направления:

Уеб дизайн и уеб програмиране

Ако искате да се научите да създавате сайтове по последните тенденции, може да се запишете на курс по: HTML и CSS, програмиране с PHP, MySQL или създаване на сайтове с WordPress. За тези, които искат обучение, обхващащо всички аспекти по създаване на дизайн на сайт, има специален курс по Front-End Developer. След успешно полагане на изпит се издава сертификат на курсиста, който може да бъде използван при кандидатстване за работа.

Програмиране и администрация

За смелите, които искат да се впуснат в дълбините на програмирането, се провежда курс по PHP за напреднали, курс по осигуряване на качеството на софтуера (QA) и етично хакерство.

Графичен дизайн и маркетинг

Изключително голям интерес в момента има към графичния дизайн и онлайн маркетинг. Все повече фирми се нуждаят от специалист, който да създаде план и стратегии за онлайн маркетингови кампании, както и банери за тях. Академията в Пловдив предлага курсове за начинаещи и напреднали по Photoshop, Онлайн маркетинг и SEO, IT Project Management и други.

За повече информация за курсовете посетете сайта на IMG Academy:

http://www.img-academy.com

Digital4Plovdiv - Конференция за онлайн маркетинг и търговия 2017

  • 30/09/2017

На 30 ноември 2017 година ще се проведе мащабна конференцията на тема онлайн маркетинг и търговия - Digital4Plovdiv. На конференцията ще присъстват над 300 участници и ще се разискват 28 актуални теми от дигиталния свят. Почетни гости на конференцията ще бъдат кметът на Пловдив - Иван Тотев, както и председателят на Търговско-промишлената камара в Пловдив - д.и.н Добрина Проданова. Част от темите ще бъдат:

• commerce – факти, цифри и тенденции

• Онлайн търговията и Facebook – съвременният брак по сметка

• Ретаргетинг срещу Ремаркетинг

• Ефективни Google AdWords Стратегии за онлайн магазините

• Здравословното хранене и онлайн маркетинга или как екипът на spirulina.bg успя да развие своя start-up

За повече информация и записвания, посетете официалния сайт на конференцията www.digital4plovdiv.com